Politică de Confidențialitate cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal

Prelucrarea datelor dumneavoastră se face în deplină concordanță cu Regulamentul (UE) 2016/679 (“Regulamentul general privind protecția datelor” sau “GDPR“), precum și cu orice altă legislație aplicabilă.

Ne rezervăm dreptul de a actualiza și modifica periodic această Politică de Confidențialitate, pentru a reflecta orice modificări ale modului în care prelucrăm datele dumneavoastră cu caracter personal sau orice modificări ale cerințelor legale. În cazul oricărei astfel de modificări, vom afișa pe website-ul nostru versiunea modificată a Politicii de Confidențialitate, motiv pentru care vă rugăm să verificați periodic conținutul acestei Politici de Confidențialitate.

Cine suntem și cum ne puteți contacta

IQ NATURA este denumirea comercială S.C. IQ NATURA Productie si Distributie SRL, persoană juridică de naționalitate română, având sediul social în București, str. Florin Ciungan, nr. 1, bl. 69, ap. 3, sect. 3,  România, înregistrată la registrul Comerțului sub nr.  J40/6198/2017, având cod de înregistrare fiscala 37488190, (în continuare “IQ NATURA” sau “noi“). În sensul legislației cu privire la protecția datelor, suntem operator atunci când prelucrăm datele dvs cu caracter personal.

Ne puteti contacta prin intermediul formularului de contact de pe iqnatura.ro, la numerele de telfon afisate pe iqnatura.ro sau la contact@iqnatura.ro.

Ce categorii de date cu caracter personal prelucrăm

În general, colectăm datele dvs. cu caracter personal direct de la dumneavoastră, astfel încât aveți controlul asupra tipului de informație pe care ne-o oferiți. Cu titlul de exemplu, primim informații de la dvs astfel:

  • Când vă creați un cont IQ NATURA ne transmiteți adresa de e-mail, numele și prenumele;

  • În cadrul paginii dvs personale (Contul meu) din iqnatura.ro aveți posibilitatea să adăugați informații suplimentare, precum: nickname, număr telefon mobil, număr telefon fix, data nașterii, nivelul educației, adresă de livrare, adresa alternativa de e-mail, datele cardului bancar etc.;

  • Când plasați o comandă, ne furnizați informații precum adresa de livrare, detalii de facturare, metoda de plată, număr de telefon, etc.

Putem, de asemenea, să colectăm și să prelucrăm ulterior anumite informații cu privire la comportamentul dvs în timpul vizitării site-ului nostru web, pentru a vă personaliza experiența online și a vă pune la dispoziție oferte adaptate profilului dvs. Vă invităm să aflați mai multe detalii în acest sens prin consultarea secțiunii privitoare la scopurile prelucrării de mai jos.

Pe site-ul nostru web putem stoca și colecta informații in cookie-uri și tehnologii similare, conform Politicii de cookie-uri.

Nu colectăm și nu prelucrăm în alt mod date sensibile, incluse de Regulamentul general privind protecția datelor în categorii speciale de date cu caracter personal. De asemenea, nu dorim să colectăm sau să prelucrăm date ale minorilor care nu au împlinit varsta de 16 ani.

De asemenea, vom stoca comentarii sau recenzii, dacă alegeti să le lasati.

Comentarii

Atunci cand vizitatorii lasa comentarii pe site se vor coleta datele din formularul de comentarii precum si IP-ul vizitatorului si “browser user agent string” in vederea prevenirii si detectarii activitatilor tip “spam”. 

O legatura anonima creata din adresa de e-mail folosita (ce este denumita si hash) poate fi folosita pentru serviciul Gravatar pentru a se verifica daca il folositi. Politica de confidentialitate a Gravatar poat fi gasita aici:https://automattic.com/privacy/. Dupa aprobarea comentariului, fotografia profilului tau va fi vizibila pentru public in contxtul comentariului postat.

Media

Daca incarcati imagini pe site, ar trebui sa evitati incarcarea imaginilor care contin date privind locatia (EXIF GPS). Vizitatorii site-ului vor putea descarca si extrage datele privind locatia din imaginile de pe site.

Cookies

Daca lasati comentarii pe site-ul nostru puteti opta pentru salvarea numelui, adresei de email si website in cookies. Aceste informatii sunt folosite pentru a usura experienta pe site astfel incat sa nu trebuiasca sa completati detaliile de fiecare data cand lasati un comentariu. Aceste cookies au o durata de un an. 

Daca aveti un cont si va conectati pe acest site, un modul cookie temporar va fi setat pentru a determina daca browserul dumneavoastra accepta cookies. Acest cookie nu contine date personale si va fi stearsa cand veti inchide browserul.

Cand va conectati se vor incarca cateva cookies pentru a salva datele de conectare si preferintele de vizualizare selectate de dumneavoastra. Cookie pentru conectare dureaza doua zile iar cele pentru optiunile de vizualizare un an. Daca selectati optiunea “Remember Me” datele de contact vor fi stocate doua saptamani (IMPORTANT: este recomandat sa nu selectati aceasta optiune decat daca sunteti singura persoana ce utilizeaza computerul respectiv). Daca va deconectati din contul dumneavoastra cookie pentru conectare vor fi sterse.

Daca editati sau publicati ceva un cookie aditional va fi salvat in browser-ul dumneavoastra. Acest cookie nu include date personale ci doar indica identificarea postarii dumneavoastra. Acesta expira dupa o zi.

Continut inglobat din alte site-uri 

Articolele din acest site pot avea continut inglobat din alte site-uri (cum ar fi: clipuri video, imagini, articole etc.). Continutul inglobat din alte site-uri se va comporta ca si cand vizitatorul a vizitat site-ul respectiv.

Aceste site-uri pot colecta date despre dumneavoastra, folosi cookies, include si lega monitorizari third-party si monitorizarea interactiunii cu continutul inglobat, inclusiv urmarirea interactiunii cu acest continut daca aveti un cont si sunteti conectat pe acel site.

Care sunt scopurile și temeiurile prelucrării

Vom utiliza datele dvs cu caracter personal în următoarele scopuri:

  1. Pentru furnizarea produselor comandate la iqnatura.ro

Acest scop general poate include, după caz, următoarele:

  • Crearea și administrarea contului în cadrul iqnatura.ro;

  • Prelucrarea comenzilor, însemnând preluarea, validarea, predarea catre curier și facturarea acestora;

  • Prelucrarea retururilor si a rambursarilor.

Prelucrarea datelor dvs pentru aceste scopuri este în cele mai multe cazuri necesară pentru încheierea comenzii inregistrate de dvs. pe iqnatura.ro și dvs. De asemenea, anumite prelucrări subsumate acestor scopuri sunt impuse de legislația aplicabilă, inclusiv legislația fiscală și contabilă.

  1. Pentru îmbunătățirea serviciilor noastre

Ne dorim în permanență să vă oferim cea mai bună experiență de achiziționare de servicii prin intermediul unei platforme online. Pentru aceasta, putem colecta și utiliza anumite informații în legătură cu comportamentul dvs de Client, vă putem invita să completați chestionare de satisfacție subsecvent finalizării unei comenzi sau putem desfășura, direct sau cu ajutorul unor parteneri, studii și cercetări de piață.

Ne întemeiem aceste activități pe interesul nostru legitim de a desfășura activități comerciale, având întotdeauna grijă ca drepturile și libertățile dvs fundamentale să nu fie afectate.

  1. Comunicări

Pentru a vă ține informați cu privire la statusul livrărilor Dvs. vă putem trimite, prin canale de comunicare electronică (e-mail/SMS) informații cu privire la data și ora livrării. Ne asigurăm întotdeauna că aceste prelucrări se efectuează cu respectarea drepturilor și libertăților dvs.

Ne puteți solicita oricând, prin mijloacele descrise prin prezenta, să oprim prelucrarea datelor dvs cu caracter personal în scop de informare, urmând să dăm curs în cel mai scurt timp posibil cererii dvs. Retragerea consimțământului Dvs. va avea ca efect  imposibilitatea derulării de informare cu privire la statusul serviciilor prestate.

  1. Pentru apărarea intereselor noastre legitime

Pot exista situații în care vom folosi sau transmite informații pentru a ne proteja drepturile și activitatea comercială. Acestea pot include:

  • Măsuri de protecție a site-ului web și a utilizatorilor iqnatura.ro față de atacuri cibernetice:

  • Măsuri de prevenire și detectare a tentativelor de fraudare, inclusiv transmiterea unor informații către autoritățile publice competente;

  • Măsuri de gestionare a diverselor altor riscuri.

Temeiul general al acestor tipuri de prelucrări este interesul nostru legitim de a ne apăra activitatea comercială, fiind înțeles că ne asigurăm că toate măsurile pe care le luăm garantează un echilibru între interesele noastre și drepturile și libertățile dvs fundamentale.

De asemenea, în anumite cazuri ne întemeiem prelucrarea pe dispoziții legale cum ar fi obligația de a asigura paza bunurilor și valorilor prevăzută de legislatia aplicabila in aceasta materie.

Cu cine partajam infomatiile tale

Informatiile personale furnizate de catre tine vor fi partajate cu serviile de curierat partenere pentru a putea onora comenzile plasate pe acest site. Aceste informatii sunt: nume si prenume, adresa de livrare, numar de telefon.

După caz, putem transmite sau oferi acces la anumite date cu caracter personal ale dvs următoarelor categorii de destinatari:

  • partenerilor și subcontractorilor IQ NATURA (servicii de curierat);

  • furnizorilor de servicii de plată/bancare;

  • furnizorilor de servicii de marketing / telemarketing;

  • furnizorilor de servicii de cercetare de piață;

  • furnizorilor de servicii IT;

  • altor societăți cu care putem dezvolta programe comune de ofertare pe piață a bunurilor si serviciilor noastre.

În cazul în care ne revine o obligație legală, sau dacă este necesar pentru a ne apăra un interes legitim, putem de asemenea divulga anumite date cu caracter personal unor autorități publice.

Ne asigurăm că accesul la datele dvs de către terții persoane juridice de drept privat se realizeaza în conformitate cu prevederile legale privind protecția datelor si confidențialitatea informațiilor, în baza unor contracte încheiate cu aceștia.

Puteti consulta informatii privind politica de prelucrare a datelor cu caracter personal ale curierilor nostri la:

  • DPD: https://www.dpd.com/ro/home/expediere/gdpr

  • Sameday: https://www.sameday.ro/noutati/politica-de-confidentialitate-a-datelor-cu-caracter-personal

Dacă lași un comentariu, comentariul și metadatele lui sunt păstrate pe o perioadă nedeterminată. Așa putem recunoaște și aproba automat toate comentariile următoare în loc să le ținem într-o coadă pentru moderare.

Pentru utilizatorii (dacă există) care se înregistrează pe situl nostru web, stocăm și informațiile personale pe care le furnizează în profilul lor de utilizator. Toți utilizatorii își pot vedea, edita sau șterge informațiile personale oricând (dar nu își pot schimba numele de utilizator). De asemenea, administratorii sitului web pot vedea și edita aceste informații.

Ca regulă generală, vom stoca datele dvs cu caracter personal cât timp aveți un cont în platforma iqnatura.ro. Puteți să ne solicitați oricând ștergerea anumitor informații sau închiderea contului, și vom da curs acestor solicitări, sub rezerva păstrării anumitor informații inclusiv ulterior închiderii contului, în situațiile în care legislația aplicabilă sau interesele noastre legitime o impun.

Dacă nu aveți un cont în platforma iqnatura.ro regula generală este păstrarea informațiilor legate de comenzile efectuate pentru o perioadă de 5 ani de la momentul finalizării comenzii („Durata de Retenție”). Similar cu situația anterioară, este posibil să păstrăm anumite date și ulterior expirării acestei perioade, în conformitate cu legislația aplicabilă sau cu intresele noastre legitime, cu precădere în vederea exercitării dreptului la apărare în eventualitatea apariției unei dispute referitoare la serviciile prestate. În acest scop, datele vor fi ținute separat de datele celorlalți clienți fiind stocate ca backup, criptate și/sau pseudonimizate și vor fi accesate doar în cazul unei dispute. Imediat după expirarea Duratei de retenție, IQ NATURA va șterge din sistemele sale Datele  Dvs. cu caracter personal și orice copii ale acestora.

În ce țări transferăm datele dvs cu caracter personal

În prezent, stocăm și prelucrăm datele dvs cu caracter personal pe teritoriul României.

Cu toate acestea, din când în când, este posibil să transferăm anumite date ale dvs cu caracter personal unor entități situate în afara României. Aceste entități pot fi localizate în Uniunea Europeană sau în afara Uniunii, inclusiv în țări cărora Comisia Europeană nu le-a recunoscut un nivel adecvat de protecție a datelor cu caracter personal.

Vom lua întotdeauna măsuri pentru a ne asigura că orice transfer internațional de date cu caracter personal este gestionat cu atenție cu scopul de a vă proteja drepturile și interesele. Transferurile către furnizorii de servicii și alte părți terțe vor fi întotdeauna protejate prin angajamente contractuale și, după caz, prin alte garanții, cum ar fi clauzele contractuale standard emise de Comisia Europeană sau schemele de certificare, precum Scutul de confidențialitate pentru protecția datelor cu caracter personal transferate din interiorul UE către Statele Unite ale Americii.

Ne puteți contacta oricând, folosind detaliile de contact expuse mai sus, pentru a afla mai multe informații despre țările în care transferăm datele dvs, perecum și garanțiile pe care le-am pus în aplicare cu privire la aceste transferuri.

Cum protejăm securitatea datelor dvs cu caracter personal

Ne angajăm să asigurăm securitatea datelor cu caracter personal prin implementarea unor măsuri tehnice și organizatorice adecvate, conform standardelor industriei.

Păstrăm datele dvs. cu caracter personal pe servere securizate, folosind algoritmi de criptare de ultimă generație și asigurând redundanța stocării.

În ciuda măsurilor luate pentru a proteja datele dvs cu caracter personal, vă atragem atenţia că transmiterea informaţiilor prin Internet, în general, sau prin intermendiul altor reţele publice, nu este complet sigură, existând riscul ca datele să fie văzute şi utilizate de către terţe părţi neautorizate. Nu putem fi responsabili pentru astfel de vulnerabilități ale unor sisteme care nu sunt sub controlul nostru.

Ce drepturi ai asupra datelor tale

Dacă ai un cont sau ai lăsat comentarii pe acest sit web, poți cere să primești un fișier de export cu datele personale pe care le deținem despre tine, inclusiv toate datele pe care ni le-ai furnizat. De asemenea, ne poți cere să ștergem toate datele personale pe care le deținem despre tine. Acestea nu includ toate datele pe care suntem obligați să le păstrăm în scopuri administrative, juridice sau de securitate.

Regulamentul general privind protecția datelor vă recunoaște o serie drepturi în legătură cu datele dvs. cu caracter personal. Puteți solicita accesul la datele dvs., corectarea oricăror greșeli din fișierele noastre și/sau vă puteți opune la prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal. De asemenea, vă puteți exercita dreptul de a vă plânge autorității de supraveghere competente sau de a vă adresa justiției. După caz, puteți beneficia și de dreptul de a solicita ștergerea datelor dvs. cu caracter personal, dreptul la restricționarea prelucrării datelor dvs. și dreptul la portabilitatea datelor.

Mai multe informații despre fiecare dintre aceste drepturi pot fi obținute prin consultarea tabelului prezentat mai jos.

Pentru a vă putea exercita drepturile, ne puteți contacta folosind detaliile de contact expuse mai sus. Vă rugăm să rețineți următoarele aspecte dacă doriți să vă exercitați aceste drepturi:

Identitate. Luăm în serios confidențialitatea tuturor înregistrărilor care conțin date cu caracter personal. Din acest motiv, va rugam sa ne transmiteti cererile dvs cu privire la astfel de înregistrări folosind adresa de e-mail aferenta contului iqnatura.ro. In caz contrar, ne rezervăm dreptul de a vă verifica identitatea prin solicitarea de informatii suplimentare care au ca scop confirmarea identitatii dvs.

Onorarii. Nu vom solicita o taxă pentru a vă exercita vreun drept în ceea ce privește datele dvs. cu caracter personal, cu excepția cazului în care solicitarea dvs. de acces la informații este nefondată, respectiv repetitivă sau excesivă, caz în care vom percepe o sumă rezonabilă în asemenea circumstanțe.  Vă vom informa despre orice onorarii aplicate înainte de a vă soluționa cererea.

Durata de răspuns. Ne propunem să răspundem la orice solicitări valide în termen de maximum o lună, cu excepția cazului în care acest lucru este deosebit de complicat sau dacă ați făcut mai multe solicitări, caz în care urmează să răspundem în termen de maximum doua luni. Vă vom anunța dacă vom avea nevoie de mai mult de o lună. S-ar putea să vă întrebăm dacă puteți să ne spuneți exact ce doriți să primiți sau ce anume vă îngrijorează. Acest lucru ne va ajuta să acționăm mai repede si sa scurtam timpul de raspuns la solicitarea dvs.

Unde trimitem datele tale

Comentariile vizitatorilor pot fi verificate printr-un serviciu automat de detectare a spamului.

Membrii echipei noastre au acces la informațiile pe care ni le oferi. De exemplu, atât administratorii cât și managerii de magazine pot accesa:

  • Informații despre comenzi, precum ce s-a cumpărat, când s-a cumpărat și unde au fost trimise cumpărăturile și

  • Informații despre clienți, precum nume, adresă email și informațiile despre facturare și livrare.

Membrii echipei noastre au acces la aceste informații pentru a ajuta la onorarea comenzilor, procesarea rambursărilor și pentru a-ți oferi suport.

Aveți dreptul să depuneți o plângere la autoritatea de supraveghere cu privire la prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal. În România, datele de contact ale autorității de supraveghere pentru protecția datelor sunt următoarele:

Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal

B-dul G-ral. Gheorghe Magheru nr. 28-30, Sector 1, cod poștal 010336, București, Romania

Telefon: +40.318.059.211 sau +40.318.059.212;

E-mail: anspdcp@dataprotection.ro

Fără a vă afecta dreptul dvs de a contacta în orice moment autoritatea de supraveghere, vă rugăm să ne contactați în prealabil, și vă promitem că vom depune toate eforturile necesare pentru a rezolva orice problemă pe cale amiabilă.   

Quick Navigation
×