De ce sa bem suc de aronia?

De ce sa bem suc de aronia?

Recent o cunostinta mi-a impartasit un mic secret, mi-a spus ce probleme de sanatate complicate avea si cum si-a crescut nivelul hemoglobinei din sange ajungand sa fie la un nivel normal. Secretul e sucul de aronia, obtinut din fructe de aronia proaspete prin metoda presarii la rece. Acest suc natural i-a fost recomandat de catre medicul ei curant.

Ce este aronia?

Aronia sunt fructe de pădure cu un efect tonic general, ce ne cresc vitalitatea, sunt bogate in vitamine și substanțe nutritive cu o multime de efecte benefice pentru sănătatea noastra. Studiile arată că, prin compușii săi speciali, aronia intareste sistemul imunitar, echilibrează metabolismul și scade nivelul hormonilor de stres, deci, ne vom simti relaxati, revigorati si odihniti dupa consumul a numai 100-150 ml de suc pe zi.

Aronia contine pro antocianine, substanţe care se mai găsesc şi în seminţele de struguri. În plus, aronia are de 10 ori mai mult acid chinic (care dizolva pietrele la rinichi) decat merișorul.

Consumând aronia vom acoperi necesarul de acid folic. De aceea aronia este indicata și pentru femeile însărcinate.

Fructele de aronia sunt hipotensive și, datorită conținutului de inulină, sunt indicate pentru diabetici.

Aronia are cea mai mare concentratie de vitamina P, mai ridicata decât în orice alt fruct din natura. Vitamina P are, printre altele, rolul de fixare a vitaminei C în organism și de a reface tonusul vaselor capilare. Aronia conține de 5 ori mai multă vitamina P decât strugurii. Consumul a 150 ml de suc de aronia in fiecare zi este suficient pentru a acoperi nevoile de zi cu zi ale organismului pentru aceste substanțe vitale importante.

Din fructele de aronia se poate obține suc natural prin metoda presării la rece, care din punct de vedere a structurii chimice și întrebuințării este identic fructelor proaspete, acesta fiind sucul pe care vi-l propunem sa-l consumati cu incredere.

De asemenea aronia este dovedit a fi unul dintre cei mai puternici antioxidanți din naturii.

Antioxidanții sunt compuși precum vitaminele E și C, care se găsesc în produsele alimentare naturale și care protejează celulele organismului de efectele nocive ale oxidării. Fructele de aronia conțin de 15 ori mai mulți antioxidanți decât afinele. Testul ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity) arată că nivelul de antioxidanți ai fructelor de aronia este de 16062 pentru 100g, printre cele mai ridicate dintre toate fructele.

Fructele de aronia conțin, de asemenea, substanțe nutritive care aduc multe beneficii sănătății, cum ar fi quercetina, antocianine, acizi organici, carotenoide, multe minerale și vitamine. Fructele de aronia conțin cele mai înalte niveluri de antocianine (pigmentul din boabe care le dă culoarea violacee-negru închis) și proantocianidine (super-antioxidanți din plante), în comparație cu multe alte super-fructe.

Studiile științifice au demonstrat că alimentele bogate în antocianine protejează celulele de la daunele oxidative cauzate de radicalii liberi, au puternic efect antitumoral. Aceste concentrații mari de antocianine pot ajuta sănătatea în general și pot reduce nivelul inflamației și pe cel de proteină C reactivă.

De ce sa alegeti sucul de aronia preparat din fructe proaspete de aronia prin presare la rece?

Pentru faptul că au un nivel foarte mare al antioxidanților benefici sănătății, mult mai mare decât orice alte fructe de pădure iar obtinerea sucului prin metoda presarii la rece garanteaza astfel pastrarea tuturor propietatilor pe care le au fructele proaspete.

Iata si o enumerare a efectelor benefice ale sucului de aronia:

 • unul din cele mai puternice antitumorale ce ni le furnizeaza din belsug natura si printre cele mai crescute niveluri de antioxidanti, mai ridicat decat afinele;
 • este un excelent tonic general, creste vitalitatea, ajuta la depasirea caderilor nervoase si suprasolicitarii, stimuleaza regenerarea musculara si osoasa, imbunatateste metabolismul;
 • ajuta la detoxifierea organismului;
 • previne bolile cardiovasculare si sustine elasticitatea vaselor de sange;
 • imbunatateste acuitatea vizuala;
 • are efect antihistaminic fiind benefic persoanelor sensibile si predispue la alergii;
 • este un bun antiinflamator;
 • regleaza nivelul glucozei din sange, are efect hipoglicemiant;
 • ajuta la controlul greutatii;
 • reduce efectele radiatiilor fiind recomandat persoanelor care folosesc in exces calculatorul, telefonul mobil, televizorul;
 • antioxidantii puternici distrug radicalii liberi care afecteaza membranele si continutul celulelor;
 • creste imunitatea si este recomandata ca un remediu puternic in raceli, prevenirea infectiilor virale si bacteriene.

In concluzie prin proprietatile lui consumul de produse din aronia este benefic pentru intreaga familie, adulti, copii, persoane ce sufera de diabet, sportivi, persoane cu probleme oncologice.

Ca sa beneficiem de toate aceste efecte avem nevoie doar de 150 ml de suc de aronia pe zi. Pentru problemele grave de sanatate se poate creste cantitatea in functie de recomandarile medicului.

Preventia e foarte importanta, consumand sucul de aronia putem sa ne mentinem vitalitatea si ce este cel mai important sa ne mentinem sanatatea.

Lasă un răspuns

×